About Villa Anna

Villa Anna

Villa Anna werd gebouwd in 1901 door de apotheker Frans van der Grinten.

De apotheker van der Grinten was een succesvol zakenman en uitvinder.In die tijd vond hij boterkleursel uit dat hij verkocht aan van den Bergh en Jurgens, de voorganger van Unilever. Zij gebruikten het boterkleursel om de margarine te kleuren decennia heeft van den Bergh geprobeerd het boterkleursel na te maken. Maar zonder resultaat. Uiteindelijk heeft het toenmalig concern Océ van der Grinten het boterkleursel- recept verkocht aan van den Bergh en Jurgens en ging zich volledig toeleggen op kopieerapparatuur.

In 1914 werd het huis drastisch verbouwd. Het ging de van der Grintens’ voor de wind.

Om het huishouden te runnen hadden ze 8 mensen in dienst, waarvan 3 dienstmaagden voor dag en nacht. Na het overlijden van Frans van der Grinten betrok Louis van der Grinten – de oudste zoon van Frans – de villa en verbouwde het diverse malen. Achter de villa  lag de fabriek. Door de sterk stijgende omzetten, werd besloten de begane grond van de Villa in te zetten als kantoor. Louis en Euganie (de vrouw van Louis) vertrokken naar de eerste en tweede etage. Vanaf het grote balkon aan de voorzijde van het huis hield Euganie ‘streng toezicht’ op het toenmalige Villapark. Als er in het park werd gevoetbald of gehockeyd werd steevast de politie gebeld en werd de bal door de politie in beslag genomen.

View Villa Anna

Na het overlijden van Louis werd het pand in z’n geheel gebruikt als opleidingsinstituut.

Océ van der Grinten had haar fabriek inmiddels verplaatst naar Venlo Noord. Nadat het opleidingsinstituut van Océ van der Grinten in de villa uit haar voegen barste, werd besloten dit instituut te verplaatsen naar de dr. Bloemenkampstraat 200 meter van de villa. Het pand heeft vervolgens een jaar te koop gestaan. Waarna Pierre en John Heuvelings het pand in 1989 kochten om er hun assurantiekantoor in te vestigen.

In 1994 verliet het assurantiekantoor Ashy Aben Groep het pand en ging John het huis verbouwen tot weer een bewoonde Villa.

 

In 2018 besloten Desirée en John het huis ter beschikking te stellen als B&B om vele gasten te laten genieten van onze prachtige villa, park en tuin.