Duurzaamheid

De villa heeft een souterrain, begane grond, eerste en tweede verdieping en een zolder. Allen voorzien van hoge plafonds.

De Bed & Breakfast warm stoken met fossiele brandstof is dan ook behoorlijk prijzig. Daarom hebben we besloten het roer volledig om te gooien en willen we het eerste pand in het Wilhelminapark zijn dat van het gas af is.

Hoe hebben we dit aangepakt? Allereerst hebben we het dak geïsoleerd, het gehele huis van tochtstrips voorzien en dubbele beglazing aangebracht, u wilt er tenslotte warmpjes bij zitten. Als klap op de vuurpijl hebben we zonneboilers – voorzien van zonnecollectoren-  op het dak geplaatst. 120 heatpipes verwarmen de boilers tot 80 graden zodat u lekker warm kunt douchen. Tevens zijn de wasmachines alsmede onze keuken(s) op de zonneboilers aangesloten. De overtollige warmte kan eventueel in het CV-circuit worden binnen gebracht.

De CV installatie wordt primair gevoed door een Pellet CV ketel. Deze manier van stoken is CO2 neutraal en levert een behoorlijke bezuiniging op de energierekening op. De enige toestellen die nog op gas draaien zijn de gasfornuizen, die gaan we dit najaar vervangen door inductieplaten.

Vóór 1 januari a.s. zijn wij voornemens van het gas af te zijn en het comfort in huis is met 100% verbeterd.