Duurzaamheid

Wist je dat we bij B&B Villa Anna duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan? 

B&B Villa Anna in Venlo bevindt zich in een historisch pand, gebouwd in 1901, met hoge plafonds en grote ramen. De toenemende druk op ons klimaat en de hoge energiekosten om de B&B te verwarmen heeft ons doen besluiten om het roer volledig om te gooien.

Hoe hebben we dit aangepakt? Allereerst hebben we het dak geïsoleerd, het gehele huis van tochtstrips voorzien en dubbele beglazing aangebracht, u wilt er tenslotte warmpjes bij zitten. Daarnaast hebben we zonneboilers, inclusief zonnecollectoren op het dak, geplaatst in onze B&B. 120 heatpipes verwarmen de boilers tot 80 graden zodat u lekker warm kunt douchen. Tevens zijn de wasmachines alsmede onze keuken(s) op de zonneboilers aangesloten. De overtollige warmte wordt gebruikt om het CV-circuit te verwarmen.

Op dagen dat de zon niet krachtig genoeg is wordt de CV installatie gevoed door een Pellet CV ketel. Met deze manier van stoken verminderen we de CO2 uitstoot, tevens levert dit een behoorlijke bezuiniging op de energierekening op. De enige toestellen die nog op gas draaien zijn de gasfornuizen, die gaan we dit najaar vervangen door inductieplaten. Vóór 1 januari a.s. zijn wij voornemens van het gas af te zijn!

Daarnaast proberen we de verspilling van voedsel zo veel mogelijk tegen te gaan. Zo wordt aan onze gasten gevraagd om aan te geven wat ze de volgende ochtend graag geserveerd krijgen tijdens het ontbijt. We hebben een zeer uitgebreid ontbijtmenu waarop onze gasten hun voorkeur aankunnen geven, mocht uw voorkeur niet op ons ontbijtmenu staan dan kunt u altijd vragen naar de mogelijkheden, wij staan open voor suggesties!

EnglishDutch